Padelbanen geopend

Het zal je niet ontgaan zijn, maar de aanleg van de drie padelbanen bij onze mooie club is gereed! Vanaf maandag 27 september 2021 kan jij als lid van TC Sprenkelaar naast de tennisfaciliteiten ook van deze padelbanen gebruikmaken.

Padelbanen

De drie padelbanen zijn aangelegd door PadelTotaal en zijn van hoge kwaliteit en ruim opgezet. De LED-verlichting op de banen springt automatisch aan door middel van sensoren. Je bent dus niet afhankelijk van het open zijn van het clubhuis voor de verlichting. Al onze padelbanen zijn voorzien van panoramaglas aan de achterzijden, zo heb je ook al toeschouwer vrij zicht. De ondergrond van de padelbanen is kunstgras dat specifiek voor padel ontwikkeld is. Het beste is om te de baan te betreden met padelschoenen of schone tennisschoenen.

Net zoals de gravel- en smashcourtbanen moeten de padelbanen na elke wedstrijd gesleept te worden. Dit slepen zorgt ervoor dat de zandlaag goed verdeeld wordt over de baan. Deze zandlaag ligt op de mat zodat deze mat geen slijtage plekken krijgt en de bal goed blijft stuiteren.

Wat zijn de spelregels eigenlijk?

Meer weten weten over de spelregels van padel? Kijk dan even op deze link: Spelregels van padel (nlpadel.nl) van de KNLTB een goed overzicht vinden, inclusief een aantal handige video’s.

Een paar korte punten:

  • Scoreverloop is exact hetzelfde als bij tennis, meestal speel je best-of-three
  • Je speelt altijd een dubbel
  • Opslag is onderhands en na de stuit
  • De bal mag één keer stuiten en je mag ook de glaswand gebruiken om de bal terug te brengen.

Afhangen

Vanaf maandag 27 september kan er worden afgehangen voor de drie padelbanen. Je kan gewoon via de TCS app afhangen in blokken van 45 minuten vanaf 9 uur ‘ochtends. Vanaf 18.15 is het ook mogelijk om twee blokken van 45 minuten achter elkaar af te hangen, dus dan kan je anderhalf uur achter elkaar spelen. Heb je een blok van 45 minuten gereserveerd en wil je toch nog even langer door? Dan kan je via het digitale afhangbord in het clubhuis verlengen.

Materiaal

Onze club beschikt over een aantal padelrackets, die mag je als lid in oktober 2021 kosteloos gebruiken als je eens wil spelen. Wel vragen we 5 euro borg per racket. Na oktober gaan we hier wel een kleine vergoeding voor vragen. Vraag aan de bar naar de rackets, deze liggen in het schoenenhok. Ballen worden niet uitgeleend, maar kan je alleen kopen. Let op: padel speel je met aparte padelballen, niet met tennisballen.

Rommelpot padel

Net als bij tennis wordt ook bij padel een rommelpot georganiseerd. De donderdagavond wordt hierbij de vaste rommelpotavond. We zullen hiermee starten op donderdag 30 september, op vaste tijden van 19.00 uur tot 22.00.

Voor begeleiding hiervan zijn we nog op zoek naar een aantal enthousiastelingen, wil jij bijvoorbeeld één keer in de vier weken best een avondje begeleiden? Meld je dan even bij de padelcommissie via padel@tcsprenkelaar.nl.

Padelles

TCS biedt zijn leden natuurlijk ook graag de gelegenheid om padelles te kunnen nemen, wil je hier meer over weten, mail dan even naar tennisles@tcsprenkelaar.nl of kijk even op Lessen (tcsprenkelaar.nl). Natuurlijk kan je ook altijd even Cynthia of Leon aanspreken wat de mogelijkheden zijn.

WhatsApp-groep padel

Vanuit de padelcommissie zijn er verschillende whatsapp groepen georganiseerd om het vinden van padelvrienden makkelijker te maken. Handig als je wilt spelen, maar je komt zelf niet aan 4 personen. Of wil je gewoon nieuwe spelers leren kennen, kun je in deze groep vragen wie wil padellen.

Wil je in deze groep? Spreek dan even Bob de Graaff of Arjen Jilsink aan of stuur een mailtje naar padel@tcsprenkelaar.nl.

Algemene vragen

Zijn er zaken onduidelijk of heb je een vraag? Stuur een mail naar padel@tcsprenkelaar.nl.

Competitie 2022

Nu TCS drie mooie padelbanen rijker is, bieden we ook de mogelijkheid om je in te schrijven voor de de padel voorjaarscompetitie!

Geef je hiervoor uiterlijk maandag 13 december in via deze link: Opgave padelcompetitie voorjaar 2022.

Een padelteam bestaat altijd uit minimaal 4 personen. Er zijn geen specifieke dames- of herencompetities, dus je kunt zowel dames als heren opgeven voor een team. In elke competitie worden 4 partijen gespeeld om 2 gewonnen sets.

Voorjaarscompetitie
De eerste competitie van het jaar is de voorjaarscompetitie. Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt gespeeld in 5 klassen:

  • Hoofdklasse: wedstrijdspelers
  • 1e klasse: wedstrijdspelers
  • 2e klasse: gevorderden
  • 3e klasse: licht gevorderden
  • 4e klasse: beginners

Ook voor jeugdspelers wordt er een padelcompetitie aangeboden. Jeugd t/m 17 jaar kan zich inschrijven in de open klasse op zondag.

Er zijn 5 reguliere speeldagen en 2 inhaaldagen. De speeldata van de voorjaarscompetitie vind je hieronder.

k heb nog geen team
Geen nood, je kan je ook individueel inschrijven. Als de inschrijving gesloten is gaan we de teams indelen.

Ik wil zowel tennis- als-padelcompetitie spelen
Dat is mogelijk, maar je mag alleen niet op dezelfde dag ingeschreven staan voor padel en tennis. Dus speel je zaterdag al tenniscompetitie, dan kan je voor padel alleen voor de vrijdagavond- of zondag competitie kiezen.

Meer informatie over de voorjaarscompetitie vind je op:
KNLTB padelcompetitie | Padel (nlpadel.nl)

Heb je nog vragen of opmerkingen voor ons? Stuur dan een mail naar padel@tcsprenkelaar.nl.

Met vriendelijke groet,
Padelcommissie
Bob de Graaff, Arjen Jilsink, Erik Wubbolt en Bram Huijgen

FacebookTwitterLinkedInWhatsApp