Tenniskids

Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse.De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk! Een stimulerend Tenniskidsprogramma, dat speciaal is ontworpen voor kinderen, zal de mogelijkheid bieden tennis op een ´toffe´ manier te leren. Tennis is namelijk fun!

De jeugdlessen bij TCS worden gegeven op basis van de Tenniskids formule. Voor onze jongste Tenniskids  hebben wij speciale Tenniskids Rood banen laten aanleggen. Zo kunnen kinderen direct de baan op, zonder te moeten slepen met speciale netjes! Daarnaast zijn onze nieuwste smashcourt banen voorzien van extra lijnen, die de afmetingen aanduiden voor de Oranje Kids. Even het lijntje schoonvegen met de lijnenveger en je kunt de baan op!

Zie meer op de speciale Tenniskids-pagina van de KNLTB: https://www.tenniskids.nl/

Opbouw Tenniskids

Hoe is Tenniskids opgebouwd?

De kleuren rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van Tenniskids. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fasen die de kids doormaken.

Blauw

Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de tennisclub, waarbij plezier centraal staat. Met verschillende eenvoudige en speelse oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden. De oefeningen, zoals tik- en balspelletjes met en zonder racket, zijn volledig afgestemd op de leeftijd van het kind.

Rood

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. De kids zijn t/m 7 jaar oud. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden. Er wordt gespeeld met een spons/foam bal op een minibaan (6x12 m.). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

Oranje

In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kids (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een normale tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer.

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 11-12 jaar en ouder. Kinderen op deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een langzame bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

Wedstrijden/competitie

Wedstrijden

Al vanaf de Rode fase hebben Tenniskids de mogelijkheid om wedstrijden te spelen. De KNLTB organiseert voor de Rode en Oranje kids een Worldtour competitie. De Worldtour vindt plaats iedere eerste zondag van de maand (behalve in december, januari en februari) vanaf 9.00 uur (tot een uur of 12.00). De kinderen worden door TCS ingedeeld in teams. Ieder team bestaat uit maximaal 8 kinderen. Per Worldtourdag spelen 4 teams tegen elkaar. Dit zijn teams van andere verenigingen. Ieder kind speelt meerdere wedstrijden en draagt bij aan het teamresultaat. De Worldtour is een ideale manier om de aangeleerde techniek in de praktijk te brengen tijdens een partijtje, om andere kinderen te leren kennen en om in teamverband te tennissen. Fun en gezelligheid staan voorop bij de Worldtour! Daarnaast worden er door diverse verenigingen (binnen en buiten Apeldoorn) Rode en Oranje events georganiseerd. Dit zijn toernooitjes waar de kinderen wedstrijden spelen tegen andere kinderen. Meestal duren deze events een ochtend of een middag. Vraag de trainers voor meer informatie.

Groene Competitie

Voor de groene Tenniskids vindt op woensdagmiddag in de periode april en mei de Groene Competitie plaats. De kinderen worden ingedeeld in een team van minimaal 4 kinderen en spelen per competitiedag meerdere partijen tegen een team van een andere vereniging. Meer informatie over de groene competitie bij de trainers.

Hoofdsponsor
Sponsoren

FacebookTwitterLinkedInWhatsApp