imgContentHero

Welkom bij TC Sprenkelaar

Leuk dat je interesse hebt in Tennisclub Sprenkelaar!

TC Sprenkelaar is een vereniging waar tennis lerenontmoeten en op een ontspannen manier inspannen centraal staat. Plezier in de tennissport en gastvrijheid vinden wij belangrijk.

Mocht je na het lezen van deze website nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze verenigingsmanager Ed Puister via verenigingsmanager@tcsprenkelaar.nl. Hij helpt je graag verder.

Willem IJzerman, voorzitter TCS

imgContentBlockTwo

Tennissen bij TCS

Tennissen bij TCS houdt in dat je het hele jaar door gebruik mag maken van de faciliteiten op het park. In de zomerperiode mag je naast de buitenbanen (gravel en smashcourt), gratis gebruik maken van de binnenbanen (zie het baanreglement). Hierdoor kun je ook bij regen gewoon tennissen. Bovendien verlengen de smashcourtbanen het zomerseizoen, zodat je bijna het hele jaar door buiten kunt tennissen.

In de winterperiode kun je tegen betaling een baan huren in de hal. Klik hier voor meer informatie over baanhuur tijdens de winterperiode.

TCS kent verschillende lidmaatschappen (bedragen voor 2018):

 • Jeugd:               €108,-
 • Senioren           €214,-  zie ook vrijwilligers
 • Senioren 70+   € 174,-

Daarnaast zijn er diverse kortingsregelingen, waaronder:

 • Gezinskorting
 • Studentenregeling
 • IJskastlid (blessure)
 • Weekend lidmaatschap

Voor de volledige kortingsregeling : Lidmaatschap- en kortingsregelingen 2018

Handig om te weten

Als je gaat tennissen, heb je in ieder geval een racket en ballen nodig. Ook zijn een paar goede tennisschoenen handig.

Wat voor de één een fijne schoen is, is niet altijd geschikt voor de ander. Hetzelfde geldt voor rackets. Een racket en schoenen zijn echt persoonlijk! Heb je tennisles, vraag de trainer om advies voor de aanschaf van het juiste racket. Bovendien krijgen jeugdleden (basisschool) bij aanmelding voor tennisles een gratis tennisracket. Je kunt ook advies vragen bij bijvoorbeeld DAKA Sport (een van onze sponsoren), zij helpen je graag op weg. Je kunt bij hen ook (tegen een kleine vergoeding) rackets lenen en uitproberen.

Met de materialen van tegenwoordig lukt het iedereen om een balletje te slaan. Maar, zonder les, blijft de techniek achter. De perfecte service leer je niet zomaar, een goede backhand is ook lastig of hoe moeten jij en je partner je opstellen tijdens het dubbelspel? Een goede instructie is dus onontbeerlijk. Vraag één van de trainers om advies. Kijk hier voor meer informatie over tennisles.

De vereniging, dat ben je samen

Vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter elke vereniging. Zonder vrijwilligers maken we meer kosten om activiteiten te organiseren, het park te onderhouden en de bar/ keuken open te houden. Tennissen bij TC Sprenkelaar moet voor al onze leden leuk en betaalbaar blijven!

Bij TCS verdien je een deel contributie terug met vrijwilligerswerk. Wanneer je gedurende het jaar je hebt ingezet voor de vereniging, ontvang je het jaar daarop €20,- of €40,- op je KNLTB-pas als consumptiegeld.

En verder zetten de we vrijwilligers ieder najaar in het zonnetje tijdens de vrijwilligersavond.

Wat kan jij doen voor jouw vereniging?

We weten, dat eigenlijk alle leden wel willen bijspringen, als ze persoonlijk gevraagd worden. Maar we zijn met veel en niet iedereen kent iedereen. Dus maak het ons gemakkelijk: laat weten, wat je wilt doen.

Vele handen maken licht werk

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de volgende taken / functies:

 • (Meehelpen met) organiseren van toernooien;
 • Leden voor de commissies;
 • Meer handige handen voor de klusploeg;
 • Helpende handen voor (grote) schoonmaakploeg;
 • het schrijven van stukjes voor de digitale nieuwsbrief en/of de website;
 • Het ontwerpen van posters en advertenties;
 • Foto’s maken bij activiteiten;
 • Mensen met ICT-expertise ter ondersteuning van de webmaster;
 • Vrijwilligers voor de keuken- en/of barploeg;

Kortom: genoeg mogelijkheden om een steentje bij te dragen!

Wil je meer weten of wil je je aanmelden? Stap over de drempel en neem contact op met Jaco van Dijk, db-jvd@tcsprenkelaar.nl

FacebookTwitterGoogle+LinkedInWhatsApp