imgContentHero

Welkom bij TC Sprenkelaar

Leuk dat je interesse hebt in Tennisclub Sprenkelaar!

TC Sprenkelaar is een vereniging waar tennis lerenontmoeten en op een ontspannen manier inspannen centraal staat. Plezier in de tennissport en gastvrijheid vinden wij belangrijk.

Mocht je na het lezen van deze website nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met ons via info@tcsprenkelaar.nl. Wij helpen je graag verder.

Albert Blikman, voorzitter TCS

2019_Tenniskidsfeest_35

Tennissen en padellen bij TCS

Tennissen/padellen bij TCS houdt in dat je het hele jaar door gebruik mag maken van de faciliteiten op het park. Uniek voor Apeldoorn: met het lidmaatschap kan je bij TCS zowel tennissen als padellen!

In de zomerperiode staan bij slecht weer 4 binnenbanen (tennis) ter beschikking voor onze leden. Dat is gratis maar graag overleggen met degene die achter de bar staat. Binnen tennissen mag alleen met schone binnenschoenen. Deze zijn eventueel te huur. In de winterperiode kun je tegen betaling een baan huren in de hal. Klik hier voor meer informatie over baanhuur tijdens de winterperiode.

TCS kent verschillende lidmaatschappen (bedragen voor 2023):

Soort lidmaatschap Contributie Totaal
 • Junioren tot 18 jaar
€80,- €80,-
 • Senioren
€185,- + €50,- vrijwilligersbijdrage €235,-
 • Senioren 70+
€185,- €185,-
 • Studenten
€130,- + €50,- vrijwilligersbijdrage €180,-
 • Studenten weekend
€80,- + €50,- vrijwilligersbijdrage €130,-
 • Senioren zonder speelrecht
€40 €40,-
 • Donateurs
€40,- €40,-

Nieuwe leden betalen in het eerste jaar van lidmaatschap geen vrijwilligersbijdrage.

Daarnaast zijn er diverse kortingsregelingen, waaronder:

 • Vrijwilligerskorting
 • Gezinskorting

Klik hier voor een volledig overzicht van de contributies en kortingen.

Looptijd lidmaatschap

Het lidmaatschap wordt elk jaar per 1 januari verlengd met een jaar, tenzij het lidmaatschap vóór 1 december van het lopende jaar wordt opgezegd via ledenadministratie@tcsprenkelaar.nl

 

De eerste tennisspullen en les

Als je gaat tennissen of padellen, heb je in ieder geval een racket, schoenen en ballen nodig.

Wat voor de één een fijne schoen is, is niet altijd geschikt voor de ander. Hetzelfde geldt voor rackets. Een racket en schoenen zijn echt persoonlijk! Heb je tennisles, vraag de trainer om advies voor de aanschaf van het juiste racket. Je kunt ook advies vragen bij bijvoorbeeld Sport 2000 Buitink (een van onze sponsoren), zij helpen je graag op weg. Je kunt bij hen ook (tegen een kleine vergoeding) rackets lenen en uitproberen.

Met de materialen van tegenwoordig lukt het iedereen om een balletje te slaan. Maar, zonder les, blijft de techniek achter. De perfecte service leer je niet zomaar, een goede backhand is ook lastig of hoe moeten jij en je partner je opstellen tijdens het dubbelspel? Een goede instructie is dus onontbeerlijk. Vraag één van de trainers om advies. Kijk hier voor meer informatie over de lessen.

Hoe gedragen we ons op de baan?

 1. Iedereen is welkom in de tennissport ongeacht leeftijd, geslacht, geloofsovertuiging, kleur of seksuele geaardheid
 2. Toon respect voor alle betrokkenen op en rond de tennisbaan
 3. Speel volgens de regels en zeg eerlijk als een bal in of uit is
 4. Spreek elkaar aan op ongewenst gedrag
 5. Ouders, publiek en trainers bemoeien zich niet met wedstrijden
 6. Schelden, vloeken, discrimineren en pesten horen niet thuis op en rond de tennisbaan
 7. Wens elkaar succes en feliciteer de winnaar
 8. Jij beslist over ballen aan jouw kant, je tegenstander aan zijn of haar kant: vertrouw elkaar
 9. Rackets zijn om mee te tennissen, niet om mee te gooien
 10. Een compliment voor een goede bal (van je tegenstander) is heel normaal
 11. Laat de clubaccommodatie en kleedruimtes netjes achter.

Binnen TC Sprenkelaar hebben wij vertrouwenscontactpersonen waarmee ongewenst grensoverschrijdend gedrag besproken kan worden. Je kunt met hen contact opnemen via vcp@tcsprenkelaar.nl Ook met vragen over deze gedragsregels kun je bij hen terecht.

De vereniging, dat ben je samen

Vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter elke vereniging. Zonder vrijwilligers maken we meer kosten om activiteiten te organiseren, het park te onderhouden en de bar/ keuken open te houden. Tennissen bij TC Sprenkelaar moet voor al onze leden leuk en betaalbaar blijven!

Bij TCS verdien je een deel contributie terug met vrijwilligerswerk. Wanneer je gedurende het jaar je hebt ingezet voor de vereniging, ontvang je €20,- of €40,- op je KNLTB-pas als consumptiegeld.

En verder zetten de we vrijwilligers ieder najaar in het zonnetje tijdens de vrijwilligersavond.

 

Wat kan jij doen voor jouw vereniging?

We weten, dat eigenlijk alle leden wel willen bijspringen, als ze persoonlijk gevraagd worden. Maar we zijn met veel en niet iedereen kent iedereen. Dus maak het ons gemakkelijk: laat weten, wat je wilt doen.

Vele handen maken licht werk

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de volgende taken / functies:

 • (Meehelpen met) organiseren van toernooien;
 • Leden voor de commissies;
 • Meer handige handen voor de klusploeg;
 • Helpende handen voor (grote) schoonmaakploeg;
 • het schrijven van stukjes voor de digitale nieuwsbrief en/of de website;
 • Het ontwerpen van posters en advertenties;
 • Foto’s maken bij activiteiten;
 • Mensen met ICT-expertise ter ondersteuning van de webmaster;
 • Vrijwilligers voor de keuken- en/of barploeg;

Kortom: genoeg mogelijkheden om een steentje bij te dragen!

Wil je meer weten of wil je je aanmelden? Stap over de drempel en neem contact op met Anouk ten Arve, db-ata@tcsprenkelaar.nl

VOG Beleid

Vrijwilligers en medewerkers verplichten een VOG (Verklaring omtrent Gedrag) te tonen is één van de maatregelen die het bestuur TC Sprenkelaar neemt om de kans op grensoverschrijdend gedrag binnen de club te verkleinen. Het vermindert de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan, een functie bij onze sportvereniging kunnen uitoefenen. Het biedt geen garanties, maar op deze wijze laten we wel zien dat we de veiligheid van de leden, vrijwilligers en bezoekers serieus nemen. TC Sprenkelaar zal iedere medewerker en/of vrijwilliger vragen een VOG te overleggen (en dit iedere drie jaar herhalen) voor de volgende doelgroepen:

 • TC Sprenkelaar verklaart het VOG-beleid van toepassing voor alle vrijwilligers en medewerkers die werken met kwetsbare mensen die op een bepaalde manier van hen afhankelijk zijn. Dit geldt dus o.a. voor alle trainers en voor de leden van de jeugd- en selectiecommissie (inclusief Tenniskids- en Worldtourcommissie).
 • Daarnaast zullen alle medewerkers van TC Sprenkelaar die een vorm van dienstbetrekking en/of de vaste vrijwilligersvergoeding ontvangen onderdeel zijn van het VOG-beleid.
 • Tenslotte zullen alle bestuursleden en voorzitters van de vaste commissies, aangevuld met commissieleden die over alle vertrouwelijke persoonlijke informatie van leden beschikken en/of financiële middelen van de club beheren, onderdeel vormen van het VOG-beleid.

De getoonde VOG’s worden door tenminste twee bestuursleden onderzocht op echtheid. In voorkomende gevallen zal een additionele screening onderdeel vormen van het aannamebeleid van vrijwilligers en medewerkers.

FacebookTwitterLinkedInWhatsApp